20 Mart 2012 Salı

***




Bahar geldi alhamdulillah.. Pişiklerim pencerenin kenarında oturub güneşlenmeye başladılar, men de onları izleyib lezzet almağa .)


O gün derse gederken tam hiss etdim baharı. Menim üçün baharın müjdeçileri, İstanbulun qıraq küçelerine evlerden yayılan yuyucu tozların, yumuşadıcı-sabun qoxularıdır.Binaların küçeye açılan pencerelerinden yayılan o temizlik qoxusu.. silkelenen xalçalar .)

Nedense bunlar mene baharın müjdeçisi kimi gelirler her zaman. O havanı, o qoxuları içime çekerek, o küçelerden keçmek... meni hem sevindiren, hem üzen bir şeyleri de xatırladır. Kederi ve sevinci bir arada yaşayıram o anlarda.

Bahar temizliyi de başladı.. sabah qışlıq paltarları hurçlara doldurub, yatağın altına, derinliklere göndereceyem  .)


Yayda, Qubada çekilen fotoları yene ayırdım, seçdim. Bahar havası ve üstüne bu şekiller.... yox artıq durulmaz buralarda..

Çantaları toplayıb, en qısa zamanda yola düşme vaxtıdır.


Bu il o qeder tez keçdi ki.. Yuxarıdaki fotoları, sanki 2-3 ay önce çekmişem, ancaq demek olar ki, 1 il keçib.SubhanAllah.. heqiqeten zaman çox tez keçir.




Bağımızda en çox sevdiyim yer.. Axşam üzeri, burda oturub, arxdan gelen su sesini dinleyerek, tam yanımdaki balaca ağacdan turşmeze alçaları qoparıb yeyerek kitab oxumaq.

Evimizin qırmızı damı burdan daha şirin görünür gözüme.

Darıxmışam... Heqiqeten çox darıxmışam.